Thursday, July 5, 2012

Καινούριο μπάνιο και κουζίνα θέλουμε!!!

Όταν μιλάμε για ενοικίαση, 2 από τα βασικότερα κριτήρια που ενδιαφέρουν τον ορθολογικό ενοικιαστή, θα πρέπει να είναι η κατάσταση του μπάνιου και της κουζίνας.

Οι λόγοι είναι απλοί:

1. Το ανακαινισμένο και καθαρό μπάνιο, εμπνέει με την πρώτη ματιά τον υποψήφιο ενοικιαστή να συμπαθήσει το διαμέρισμα. Το μπάνιο είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι της καθημερινότητας και η τήρηση των κανόνων υγειηνής, σε συνδυασμό με ένα όμορφο και λειτουργικό σχεδιασμό, προκαταβάλλουν θετικά το μελλοντικό ένοικο. Επίσης, βοηθάει τον ιδιοκτήτη να ξεχωρίσει το δικό του ακίνητο από τα περισσότερα, τα οποία δυστυχώς, σε πολύ μεγάλη πλειοψηφία, διαθέτουν παλιά, άσχημα και σχεδόν απαράδεκτα μπάνια. Η επιλογή της ανακαίνισης του μπάνιου, με οικονομικές λύσεις, όχι μόνο καθιστά την κατοικία ανταγωνιστικότερη, αλλά μακροπρόθεσμα αποσβαίνεται και το κόστος ανακαίνισης, μέσω ενός ελαφρώς υψηλότερου ενοικίου. Τέλος, σε ένα "κακό" μπάνιο, λίγες έως μηδενικές είναι οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που μπορεί να προβεί ο ενοικιαστής.

2. Η κουζίνα αποτελεί το δεύτερο σημαντικότατο κομμάτι, που εμπλέκει επίσης τους αυστηρούς κανόνες υγειηνής. Για τους ίδιους λόγους, η όψη της κουζίνας πρέπει να είναι θελκτική με την πρώτη ματιά, να αποπνέει μία αίσθηση καινούριου, περιποιημένου και λειτουργικού. Το φαγητό για  τον Έλληνα είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις, πόσο μάλλον τώρα, που ολοένα και περισσότερος κόσμος επιλέγει να μένει μέσα με φίλους και να μαγειρεύει οικονομικά. Μία παλιά και ταλαιπωρημένη κουζίνα, απομακρύνει την εύρεση ενοικιαστή και κατηγοριοποιεί το ακίνητο στην μετριότητα.

Το μπάνιο και η κουζίνα είναι οι λόγοι στους οποίους οι ιδιοκτήτες πρέπει να επικεντρώνουν, ώστε να δικαιολογούν το αντίτιμο που αξιώνουν. Τα τετραγωνικά, ο αριθμός δωματίων, το βάψιμο, το πάτωμα κι άλλα, δεν είναι παράγοντες που πρέπει να αξιολογούνται αυστηρά στην τιμή, για τον απλούστατο λόγο ότι όλα αυτά επιδέχονται αλλαγών, καμουφάρονται με ένα χαλάκι, με πίνακες, αφίσσες, έπιπλα και γενικά με τις προσωπικές παρεμβάσεις του ενοικιαστή. ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ δεν βελτιώνονται αισθητά.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ επενδύστε κάποια χρήματα ώστε να ανακαινίσετε τα μπάνια σας και τις κουζίνες σας. Αξιώστε τότε ένα υψηλότερο ενοίκιο.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ απαιτείστε καλύτερες συνθήκες στα μπάνια και τις κουζίνες και όταν αυτές δεν υφίστανται, αξιώστε χαμηλότερο ενοίκιο. Επίσης, μην διστάσετε να πληρώσετε κάτι παραπάνω για ένα άρτιο σπίτι.... Μακροχρόνια θα γλιτώσετε κι εσείς από έξοδα και περιττές σπατάλες.